Лідеру «афганців», які стали спиною до Януковича, пропонують виїхати з країни

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.02.2012 12:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16753

Окупаційна влада погрожує лідеру ветеранів-афганців за публічну демонстрацію зневаги до свого пахана.

Олександру Ковальову силовики запропонували виїхати з країни

Лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександру Ковальову, який організував вересневі виступи афганців біля парламенту, а нещодавно під час покладення Президентом України Віктором Януковичем квітів, члени НКН повернулися до нього спиною, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни.

Про це в коментарі УНІАН повідомив сам О.Ковальов.

«За день після покладення квітів і нашого вчинку НКН, у компанію, співзасновником якої я був до недавнього часу, прийшла податкова. Там провели п`ять обшуків. Мене попередили, що з самої верхівки дана команда закрити усі господарюючі структури, якщо її засновники пов`язані з НКН і можуть підтримувати НКН», - повідомив він.

За словами О.Ковальова, ще двох підприємців, зокрема і з Донецької області, які співчувають організації, викликали до МВС і «жорстко профілактували, погрожували фактично».

«Крім того, мені сказали, що МВС дана команда шукати будь-яку інформацію, яка б компрометувала мене. А сьогодні мені прямо сказали старі знайомі співробітники МВС, що мені краще виїхати з країни. Сказали, що на мене дана команда «фас», - зазначив О.Ковальов.

Київ, 15 лютого 2012 року. Ветерани афганці демонструють зневагу президенту України В.Януковичу

Також лідер громадської організації повідомив, що за ним постійно їздить якась машина, всіх, хто заходить до офісу НКН у Києві, фотографують, телефони прослуховуються.

На думку О.Ковальова, мета такого пресингу - «роздавити» рух ветеранів-афганців в Україні.

Як повідомлялося, 15 лютого члени ВГО "Ніхто крім нас" стали спиною до В.Януковича, коли він покладав квіти до пам`ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

У той же день заступник голови правління ВГО "Ніхто крім нас" Володимир Серлдюк заявив, що представники НКН повернулися спиною до влади, яка вже давно повернулася спиною до воїнів-афганців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.