Янукович натякнув, що тарифи на послуги ЖКГ підвищуватимуть після виборів

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 21.02.2012 14:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16756

Президент Віктор Янукович наполягає на необхідності приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до економічно обґрунтованого рівня до кінця 2012 року.

Про це він сказав, виступаючи на засіданні Ради регіонів.

«Я вимагаю, щоб до кінця 2012 року на місцевому рівні тарифи на послуги житлово-комунального господарства були приведені до економічно обґрунтованого рівня... Я чекаю від державних регуляторів, яких я поки що не чую, я чекаю від вас, шановні колеги, пропозицій», - заявив Янукович.

Крім того, він зазначив, що очікує від Кабінету Міністрів звіту про проходження країни через період сильних морозів і пропозицій з реформування житлово-комунального господарства.

Крім цього, Президент наголосив, що при реалізації більших проектів у житлово-комунальному господарстві має ефективно використовуватися механізм державних дотацій, при цьому такі проекти мають реалізовуватися в повному обсязі і з мінімальною кількістю помилок.

Зокрема, Президент навів у приклад ситуацію з будівництвом очисних споруджень в Одесі, що, з його слів, представляє випадок неправильної реалізації проекту.

«Майже 600 млн гривень ми вбухали в цей проект, без розуму й без голови... Попереджаю, що якщо буде повторення такого випадку, як в Одесі - не ображайтеся. Якщо у вас бракує часу, щоб розібратися й ви чекаєте, коли Президент буде розбиратися, - це погано закінчиться. Другого такого випадку не буде», - заявив Янукович.

Він додав, що чекає від чиновників відповідального ставлення до використання державних коштів.

Як повідомлялося раніше, у липні 2011 року Янукович вимагав від новоствореної тоді Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг оперативно встановити економічно обґрунтовані тарифи на житлокомпослуги.

Наприкінці січня Державна фінансова інспекція мала намір у лютому почати перевірку комунальних підприємств сфери ЖКГ щодо обґрунтованості підвищення тарифів на послуги.

Нагадаємо, 2011 року Верховна Рада зобов’язала інформувати населення про зміни тарифів за 15 днів до їх введення. Однак вже нинішнього року парламент відхилив законопроект про введення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.