Нардепи-лікарі вимагають ліквідувати комісію МОЗ, яка поширює неправдиві чутки про Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.02.2012 14:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16757

Народні депутати-медики, представники опозиційних фракцій вимагають від Міністерства охорони здоров’я припинити діяльність комісії МОЗ, яка займається обстеженням Юлії Тимошенко, через порушення клятви Гіппократа і розповсюдження недостовірної інформації про стан здоров’я лідера опозиції.

Про це сьогодні на брифінгу заявив член комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я, міністр охорони здоров’я опозиційного уряду Сергій Шевчук, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

«Сьогодні йдеться не просто про діагноз Тимошенко, сьогодні зрозуміло одне: ми можемо встановити діагноз діючій владі, і цей діагноз – страх, переляк перед лідерами опозиції – Тимошенко і Луценком», - сказав він.

За словами Шевчука, народні депутати вимагають від пенітенціарної системи дотримуватись рекомендацій групи міжнародних лікарів, які проводили обстеження Юлії Тимошенко, та «імплементувати ці рекомендації в конкретну лікувальну практику і забезпечити Юлії Тимошенко належне обстеження та лікування».

Сергій Шевчук також зазначив, що незважаючи на те, що комісія МОЗ продовжує дезінформувати суспільство про реальний стан здоров’я Юлії Тимошенко, «вчора всіх приємно здивували медики Качанівської колонії».

«Вони через заяву управління охорони здоров’я пенітенціарної служби повідомили, що прийняли рішення виконувати рекомендації, надані німецькими лікарями, які обстежували Юлію Тимошенко, і не виключили можливість обстеження і оперативного лікування за межами колонії», - сказав народний депутат.

Він також нагадав, що німецькі фахівці у своєму висновку вказують на те, що Юлія Тимошенко серйозно хвора і її повноцінне обстеження та лікування можливе лише за межами колонії, а також не виключили можливість хірургічного втручання.

За словами Сергія Шевчука, медики Качанівської колонії визначились, що беруть за основу рекомендації закордонних спеціалістів, яким довіряє Юлія Тимошенко.

«Виникає питання, яка ж тоді функція комісії Міністерства охорони здоров’я?», - запитав він.

«Зрозуміло, що ця комісія не виконує медико-консультативну функцію, а виконує прямі вказівки правоохоронних органів, зокрема, Генпрокуратури і є ширмою, яка закриває грубі порушення лікувального процесу», - наголосив міністр охорони здоров’я опозиційного уряду.

Окрім того, Сергій Шевчук звернув увагу на те, що некомпетентність проявила не лише комісія МОЗ, але й чиновники Міністерства закордонних справ, які заявивши, що кваліфікація іноземних лікарів є начебто недостатньою, що викликало обурення не лише іноземних фахівців, але й дипломатів.

Народний депутат також назвав «брутальним» виступ Генпрокурора Віктора Пшонки, який заявив, що Юлія Тимошенко начебто не потребує лікування.

«Ми бачимо, що заключення іноземних фахівців говорять про протилежне», - наголосив Сергій Шевчук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.