Діяльність московських попів все більше стає схожою на мирське рейдерство

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.02.2012 18:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16763

Секретар глави Української православної церкви Московського патріархату архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) відсторонений від роботи згідно з рішенням самочинного Священного Синоду.

Про це передає 5 канал.

Архієпископ Олександр був секретарем глави УПЦ МП митрополита Володимира (Сабодана), керував офіційним сайтом УПЦ МП і очолював Відділ зовнішніх церковних зв’язків (ВЗЦЗ), був постійним членом Синоду УПЦ МП.

За інформацією 5 каналу, Синод у Києво-Печерській лаврі відбувався попри те, що його скасував глава УПЦ МП Володимир своїм офіційним листом.

За попередньою інформацією сайту "Релігія в Україні", більшість членів синоду вранці зібралися в Києві і провели нараду, на якій ставили на обговорення два основні питання: можлива ліквідація ВЗЦЗ з метою виведення зі складу Синоду найближчого сподвижника митрополита Володимира, його секретаря архієпископа Олександра (Драбинка) і визнання недієздатним главу УПЦ МП митрополита Володимира, для чого висувалися пропозиції створити комісію для повноважного рішення з цього питання, або, не відкладаючи, оперативно прийняти рішення про недієздатність митрополита, використовуючи внутрішній церковний ресурс.

На офіційному сайті УПЦ МП відсутня будь-яка інформація про прийняті ієрархами у вівторок рішення, але є дані, що в цей день члени Священного Синоду відвідали митрополита Володимира в лікарні, де він проходить реабілітацію.

Як повідомлялося раніше, вчора стало відомо, що предстоятель УПЦ МП митрополит Володимир скасував засідання Священного Синоду церкви, призначеного на 21 лютого митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.