ПроФФесіонали рулять. Азаров публічно демонструє, що не уявляє що таке ринок і конкуренція

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.02.2012 12:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16771

Прем’єр-міністр Микола Азаров запропонував на певний період заборонити закупівлю імпортних товарів за бюджетні кошти, якщо є їх вітчизняні аналоги.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду в середу.

"На певний період нам потрібно дотримуватися правила, що за бюджетні кошти не можна закуповувати імпортні товари, якщо є вітчизняні аналоги, або ж замовлення можна розмістити на вітчизняному виробництві. Кожна копійка платників податків повинна працювати в першу чергу на вітчизняного виробника", - сказав Азаров.

У зв’язку з глава уряду доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі максимально використовувати можливості закону про державні закупівлі для підтримки вітчизняного виробника.

Азаров зазначив, що вітчизняні товари та матеріали повинні превалювати в будівництві, заміні тепломереж, водогонів, модернізації котелень і утеплення будинків.

"В минулому році на 30% зріс імпорт цементу, будівельних розчинів та бетонів. З якого це дива? Потрібно припинити таке безперспективне, бездумне фінансування робочих місць за кордоном. Удвічі зріс імпорт деревно-волоконних плит. Виходить, ми експортуємо необроблені лісоматеріали, колоди, а нам повертають столярні будівельні деталі, меблі і навіть наша ж тирса у вигляді готових плит. Хто ж так господарює? ", - зауважив прем’єр.

Від “Аратти”: кожен покупець, в тому числі держава, має право обирати найкращий товар з точки зору співвідношення ціна\якість. А от завдяння уряду - створити умови для того, щоб вітчизняні виробники товарів і послуг не тільки витримували конкуренцію з іноземними виробниками, але й мали змогу виробляти їх краще.

Та споглядаючи результати, які вже спричинив чинний Податковий кодекс, розроблений прроФФесіоналами Азарова, можна зробити тільки один висновок: український уряд робить все можливе й неможливе, аби знищити українських виробників товарів і послуг в інтересах третіх осіб.

Бо інакше - можна казати про разючу некомпетентність і невігластво урядової команди проФФесіоналів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.