“Тушкогейт”. Нардепи створять ТСК з розслідування тушкування і сумісництва

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2012 13:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16774

Фракція «БЮТ-Батьківщина» ініціює створення ТСК з питань розслідування фактів політичної корупції у Верховній Раді.

З відповідною заявою сьогодні у парламенті виступив народний депутат Сергій Сас, повідомила прес-сдужба «Батьківщини».

«Тема політичної корупції у ВР не вичерпана, а навпаки - має резонанс, і суспільство вимагає надати вичерпні відповіді на всі питання», - заявив депутат.

Окрім того, Сас звернув увагу на цинічне порушення з боку деяких парламентарів закону про статус народного депутата, Конституції та закону про засади запобігання та протидії корупції в зв’язку з тим, що низка народних обранців продовжують суміщати посади народних депутатів з посадами в органах виконавчої влади.

За словами Сергія Саса, зокрема, це стосується Владислава Каськіва, який ще у грудні 2010 року був призначений президентом на посаду голови Національного агентства з інвестицій та управління національними проектами; Олександра Пеклушенка, який суміщає депутатські повноваження з посадою голови Запорізької ОДА. Також сумісниками досі є Олексій Лелюк та ще близько 10 народних депутатів.

Між тим, у фракції ПР також не проти створення ТСК.

Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не заперечує можливості створення у Верховній Раді Тимчасової спеціальної комісії, яка розслідуватиме інформацію щодо перекупівлі депутатів, заявив він під час брифінгу у парламенті.

Водночас, на думку Єфремова, треба чітко розуміти, з якою метою створюватиметься така комісія.

«Якщо нас колеги з БЮТ попросять, аби ми розібралися серед депутатів, то ми на це прохання підемо настільки, наскільки зможемо», - сказав він.

В той же час лідер фракції ПР наголосив, що його втішає, коли представники однієї фракції просять створити комісію для того, щоб розібратися, що у них відбувається між їхніми ж депутатами.

«Звичайно, якщо вони самі не розберуться, то ми візьмемо посильну участь в цій роботі і намагатимемося їм розповісти «ху із ху», - додав Єфремов.

Між тим, Єфремов, в черговий раз повторюючи "технологічну" тезу партійних політтехнологів, "забувся", що декілька колишніх БЮТівців і НУНСівців перейшли також і у фракцію ПР, яку він очолює. Отже, осчевидно, що депутатське розслідування, хотіли б того регіонали чи ні, напряму торкнеться і їхньої фракції.

Особливо, якщо предметом розслідування стануть не тільки "плівки Забзалюка".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.