Американські астрономи знайшли у космосі “водний світ”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 22.02.2012 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16775

Американські астрономи зуміли виявити існування у всесвіті “водного світу” - планети абсолютно нового типу, яка оточена щільною атмосферою, наповненої паром.

Це відкриття зробили вчені-астрофізики з Гарвард-Смітсоніанського центру в Кембриджі.

Допомогло їм у цьому вивчення знімків небесного тіла, зроблених на орбітальній станції-обсерваторії "Хаббл".

Астрономи за допомогою телескопа зафіксували в сузір’ї Змієносця об’єкт GJ 1214b (вперше екзопланета була знайдена вченими ще у 2009 році – ред.).

Він знаходиться, за підрахунками вчених, на відстані 40 світлових років від Сонця.

Ця нова планета або, як її назвали екзопланета, обертається навколо зірки, що знаходиться за межами нашої Сонячної системи.

Планета за розмірами більша за Землю, але менша за такі "газові гіганти" як, наприклад, Юпітер. Нову планету науковці віднесли до типу "супер-земля".

Зазначимо, до типу планет "супер-земля" відносяться кам’янисті планети, які мають відносно невелику масу. Основу таких планет становлять різні гірські породи, які за своїм складом дуже близькі до земних.

Що стосується планети GJ 1214b, то за твердженням фахівців основна частина маси "водного світу" становить, як це неважко припустити, вода, але, тим не менш, у поверхні цієї планети дуже висока температура, що може говорити про наявність різних екзотичних речовин та елементів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.