Опозиція заявляє, що у п’ятницю влада почне дерибанити ГТС

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2012 15:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16777

В українському парламенті знову робиться спроба приватизації газотранспортної системи України.

Про це під час брифінгу повідомив Голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

Він також зазначив, що на п’ятницю, 24 лютого, у порядок денний включений розгляд законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу».

«Це законопроект, по суті, дозволить віддати нашу газотранспортну систему, тобто знімає заборону на її приватизацію. Ми знову повертаємось до питання, яке порушували місяць тому. Провладна більшість і влада, здаючи державні інтереси, здаючи об’єкти державної безпеки, – позбавляють можливостей наступні уряди аргументовано вести переговори з російськими колегами з питань ціни на газ та інших питань постачання газу до України», - наголосив Кожем’якін.

За його словами, питання можливості навіть часткової приватизації української ГТС глибоко турбують фракцію «БЮТ-Батьківщина» та «Наша Україна - Народна самооборона».

«У нашому спільному зверненні до президента ми наголосили на тому, що хотіли би почути від пана президента інформацію з цього питання», - підкреслив Кожем’якін.

Він також сказав, що опозиційні фракції хотіли б почути від Президента Януковича, які насправді домовленості сьогодні існують між Україною та Росією у газових питаннях.

На завершення голова фракції сказав, що фракція «БЮТ-Батьківщина» ніколи не допустить навіть часткової приватизації газотранспортної системи України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.