Росія не збирається забирати війська з української території завдяки Януковичу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.02.2012 15:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16778

Росія не збирається виводити з Криму Чорноморський флот і в той же час буде розвивати власну базу в Новоросійську, заявив у середу прем’єр-міністр РФ Владімір Путін на зустрічі з командирами дивізій і бригад Збройних сил РФ.

"Ми не збираємося йти з Криму. Для цього є всі підстави, маючи на увазі, що ми підписали з Україною відповідну міждержавну угоду про перебування нашого флоту в Криму", — сказав він.

Путін назвав цю угоду "унікальною" в частині вартості перебування Чорноморського флоту в Україні.

Він нагадав, що по документу Росія капіталізує знижку на газ в орендну вартість. "Там ідеться про мільярди доларів", — сказав глава уряду, додавши, що таких орендних платежів "ніхто ніде нікому не платить".

"Тим не менш, ми думаємо про те, щоб Чорноморський флот мав можливість базуватися і в російських портах, тому виділили необхідні фінанси на розвиток пункту базування в Новоросійську і будемо його розвивати", — підкреслив Путін.

Як повідомлялося раніше, Москва просить Київ мотивувати оподаткування товарів, які надходять з російської митної території для Чорноморського флоту Російської Федерації, що базується в Криму.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.