НАК “Нафтогаз” натякнув, що “російські друзі”, як завжди, прибрехали

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2012 20:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16782

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” пропонувала ВАТ “Газпром” допомогу у виконанні його контрактних зобов’язань.

Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу».

Погодна ситуація у січні-лютому 2012 року, коли у більшості країн Європи та в Російській Федерації спостерігалися аномально низькі температури, підтвердила важливість українських підземних газосховищ (ПСГ), як невід’ємної частини ГТС України, для забезпечення надійного та безперебійного транзиту природного газу через територію нашої держави.

З початку 2012 року Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не відібрала жодного кубометру природного газу із транзитних обсягів, які транспортувалися ВАТ «Газпром» до країн Європи.

Відповідно до умов діючого контракту на постачання природного газу між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром», добові обсяги споживання газу Україною не фіксуються, натомість, визначається щоквартальні обсяги поставок енергоресурсу.

У лютому ц.р. Компанія повідомила ВАТ «Газпром» про можливість здійснення додаткових поставок ресурсу європейським споживачам за рахунок газу із українських газосховищ.

«Якби російська сторона звернулася до нас, ми б могли допомогти європейським споживачам у ситуації із критичним зниженням постачання газу, як ми допомогли Туреччині,» - запевнив заступник голови правління Компанії Вадим Чупрун.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.