На новій посаді Хорошковський поведе нас в Європу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.02.2012 14:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16790

Питання європейської інтеграції будуть серед основних обов’язків, які виконуватиме Валерій Хорошковський.

На цьому наголосив Глава уряду Микола Азаров, представляючи членам Кабінету Міністрів новопризначеного Першого віце-прем’єр-міністра України, якого на цю посаду призначено 22 лютого Указом Президента, повідомляє урядова прес-служба.

Азаров зазначив, що Президент України Віктор Янукович окреслив основні напрямки діяльності новопризначеного першого заступника керівника уряду.

«Найголовніший напрямок - це європейська інтеграція, саме цьому напрямку ми приділяємо величезну увагу», - наголосив Азаров. При цьому Глава Уряду підкреслив, що перед Валерієм Хорошковським стоїть складне завдання – спільно з МЗС, спільно зі всіма міністерствами та відомствами налагодити роботу так, щоб вона реально рухалась до поставленої мети – європейської інтеграції України, і результати такої роботи були очевидними.

Зокрема, Азаров поставив завдання «зробити все, щоб, як домовлявся Президент з керівництвом Європейської комісії, ми в 2013 році реалізували безвізовий режим». Також на порядку денному роботи Першого віце-прем’єр-міністра стоять питання зони вільної торгівлі, зокрема парафування відповідної угоди та «величезна робота по ратифікації цієї угоди». І нарешті – угода про політичну асоціацію, яка є «великим та серйозним документом, який визначає політику добросусідства з Європейським Союзом»

Азаров наголосив на необхідності адаптації нашого законодавства до норм ЄС. За його словами, наразі ця робота ведеться дещо формально, Глава Уряду ж поставив завдання зробити все, «щоб реально наші нормативні документи, закони відповідали за своїм змістом меті європейської інтеграції».

«Величезний блок роботи, який потрібно щоденно вести», - -підсумував Глава Уряду.

При цьому Азаров підкреслив, що Хорошковський також куруватиме всі питання, пов’язані з економікою та фінансами. Окрім цього, на Першого віце-прем’єр-міністр покладено обов’язки координації та вирішення всіх робочих питань взаємодії між міністерства та відомствами.

Азаров побажав Хорошковському успіхів у роботі, наголосивши, що він може розраховувати на підтримку – його особисту та всіх членів Кабінету Міністрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.