Єврокомісар з прав людини закликав Україну не зловживати попереднім затриманням

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.02.2012 17:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16795

Комісар Ради Європи з прав людини Томас Хаммарберґ закликає владу України не зловживати попереднім затриманням обвинувачених.

Про це йдеться у його доповіді за підсумками візиту до України 19–26 листопада 2011 року, оприлюдненій сьогодні.

«Комісар стурбований надмірним попереднім затримання перед чи під час судових процесів. Він закликає владу України забезпечити використання попереднього ув’язнення лише як останнього засобу, що має бути відображено в букві та дусі закону», – написано в доповіді.

Комісар вважає за необхідне закликати суддів та прокурорів використовувати альтернативні попереджувальні засоби замість затримання.

«Рішення щодо попереднього ув’язнення чи продовження його терміну повинно бути відповідно обґрунтованим на базі конкретних обставин кожної індивідуальної справи», – наголошує Хаммарберґ.

Комісар також закликав владу України забезпечити ув’язнених, які потребують госпіталізації, належною медичною допомогою.

Крім того, у доповіді наголошується на необхідності забезпечити вільний та безперешкодний доступ адвокатів до своїх підзахисних, що перебувають в ув’язненні, для забезпечення реалізації на практиці права на захист в ході судових процесів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.