Опозиція заблокувала трибуну і президію парламенту

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2012 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16802

Народні депутати фракцій «БЮТ-Батьківщина» та НУ-НС заблокували парламентську трибуну і президію Верховної Ради.

Опозиція вимагає від влади виконати резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи і припинити політичні переслідування в країні, а також зняти з розгляду законопроект, який передбачає приватизацію української газотранспортної системи.

У сесійній залі на місцях народних депутатів висить плакат з написом: «Юлі – волю!».

Як щойно повідомив на брифінгу у парламенті спікер Володимир Литвин, погоджувальній раді не вдалося знайти компроміс. За його словами, коли більшість і опозиція майже дійшли згоди про внесення на розгляд ВР пакету постанов щодо виконання вимог резолюці ПАРЄ, після короткої наради, зажадали гарантій від Президента, що ці вимоги будуть виконані.

Литвин повідомив, що ні сьогодні, ні у найближчі два тижні пленарних засідань не буде. За його словами, буде боротьба: хто перший захопить трибуну.

Стосовно законопроекту, який фактично дозволяє відчуження української ГТС, Литвин повідомив, що сьогодні розгляд цього законопроекту не планувався.

Він також послався на Європейську енергетичну хартію, до якої приєдналася Україна, і яка вимагає розділити видобування, транспортування і реалізацію газу. Литвин переконаний, що відчучення ГТС з державної власності не відбудеться, оскільки є закон, де цей об’єкт внесено до таких, що не підлягають приватизації. Разом із тим, він уникнув коментаря про приховане відчуження ГТС шляхом передачі її в статутний фонд іншої юридичної особи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.