У Печерському суді оголошують вирок Луценку

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.02.2012 10:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16816

Печерський районний суд Києва розпочав виголошення вироку колишньому міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку.

Вирок зачитує головуючий у засіданні суддя Сергій Вовок.

Зала суду та коридор вщерть переповнена людьми.

Біля приміщення суду проходить пікет активістів «Батьківщини» та «Народної самооборони». Вони тримають плакати і скандують: «Юрі – волю».

Сам Луценуо слухає вирок неуважно, постійно жартує з адвокатами.

Між тим, керівництво Печерського районного суду м. Києва не дозволило «5 каналу» та ТВі здійснювати, як планувалося, пряму трансляцію виголошення вироку екс-міністра внутрішніх справ України Юрію Луценку.

Про це журналістам повідомили колеги з вказаних телеканалів, зауваживши, зокрема, що кабелі від пересувних телестанцій вже були протягнуті, але міліція, яка здійснює охорону приміщення суду, заборонила їх підключати, посилаючись на рішення голови суду Інни Отрош.

Також через погану організацію до зали засідань не змогла потрапити частина представників ЗМІ. Натомість до зали пройшли народні депутати від опозиційних фракцій, окремі представники посольств іноземних держав в Україні.

Охорона суду відмовляється пропустити журналістів, навіть у коридор, мотивуючи це тим, що не лише в малому залі немає місця, а й немає місці навіть у коридорі, біля входу до зали.

Сайт громадянського руху «Народна самооборона», який планував сьогодні здійснювати пряму трансляцію з засідання Печерського районного суду Києва та оголошення вироку лідерові НС, екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові, не доступний для користувачів Інтернету.

Як повідомлялося раніше, Луценка було затримано 26 грудня 2010 року. Він утримується в Лук’янівському СІЗО.

Печерський районний суд Києва з кінця травня 2011 року розглядає справу Луценка.

За даними Генпрокуратури, Луценку інкримінується заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки, й зловживання владою, здійснене працівником правоохоронного органу.

14 лютого представники Генеральної прокуратури попросили Печерський районний суд Києва призначити Ю.ЛУЦЕНКУ покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавленням першого рангу державного службовця й позбавленням права впродовж 3-х років обіймати організаційно-розпорядчі посади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.