Переможна «сирна» агітвійна під вибори Путіна: за неї платять і українці, і росіяни

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 27.02.2012 11:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16820

Ініціатор “сирної війни” між Україною та Росією, голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що розширив до семи список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на російський ринок.

"Відібрані в Москві, Краснодарському краї, Калінінградській і Рязанській областях зразки продукції не відповідали чинному російському законодавству, тому з понеділка ми додатково закриваємо ще чотири заводи", - сказав він.

Раніше заборона на імпорт поширювалась на три виробники ПП "Прометей", АТ "Пирятинський сирзавод" і ТОВ "Гадячсир". Тепер до цього списку додано Баштанський і Лозівський сирзаводи, "Бель Шостка України" та Хмельницька маслосирбаза.

Як повідомлялося раніше, головна претензія Онищенка до української продукції пов’язана з тим, що вона не відповідає російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію і, нібито, містить пальмову олію.

При цьому, варто зазначити, що ніяких документів та результатів експертиз, які би підтвердили заяву Росспоживнагляду, не було надано. Жодна незалежна перевірка якості української продукції, закупленої в роздрібній торгівлі РФ, не підтвердила претензій російських чиновників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.