Донецьк в числі лідерів. По вбивствам

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 15.12.2006 16:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1683

За десять місяців 2006 року в Україні сталося більше трьох тисяч навмисних убивств. При цьому левова частка їх припадає на Донецький регіон.

Про це сьогодні в Донецьку повідомив Генеральний прокурор України Олександр Медведько.

«Левова частка навмисних убивств припадає на Донецьку область не тому, що тут погано працює прокуратура, а у зв'язку з тим, що тут просто дуже висока щільність населення. Особливо сумна статистика відносно сільського населення. Якщо в містах сталося 1550 вбивств, то в селах - 1050. При тому, що сільське населення складає всього 30% від загальної кількості проживаючих на території України. Кожний шостий убитий за цей час - пенсіонер», - заявив Олександр Медведько журналістам.

Іншою найгострішою проблемою, на думку Генпрокурора, є рейдерство. Медведько заявив, що в державі діють організовані групи, які використовують незаконні рішення судів. Але від допомоги законодавців він відмовився. «Нам пропонують ввести додаткову відповідальність за рейдерство. Але в нас вже достатньо важелів і статей закону, які дозволяють боротися з цим явищем. У тому числі з незаконними рішеннями судів», - заявив Медведько.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.