ВАСУ ухвалив політично правильне рішення: Кіреєва призначили законно

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 28.02.2012 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16834

Бютівець Одарченко в позовній заяві наполягав на тому, що при переведенні Кірєєва з Березанського райсуду Київської області була порушена процедура.

Вищий адміністративний суд України відмовився задовольнити повторний позов народного депутата від фракції БЮТ-Батьківщина Юрія Одарченка до Президента Віктора Януковича та Вищої кваліфікаційної комісії суддів про незаконність призначення Родіона Кірєєва на посаду судді Печерського районного суду міста Києва. Відповідне рішення колегія суддів оголосила сьогодні.

Представник Вищої кваліфікаційної комісії в суді зазначила, що рішення про переведення Кірєєва до Печерського суду було прийнято відповідно до норм українського законодавства. Крім того, за її словами, законами не передбачена можливість для кваліфікаційної комісії скасовувати свої рішення.

Представник Адміністрації президента на засідання не з’явився, суд прийняв рішення про можливість слухати справу без нього.

Заслухавши аргументи сторін, колегія суддів постановила відмовити Одарченку в задоволенні позову в повному обсязі. Судді зачитали тільки резолюційну частину постанови, мотивувальна частина буде оприлюднена протягом п’яти днів.

Як повідомлялося раніше, в позовній заяві Одарченка говориться, що Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він нібито не здавав необхідний кваліфікаційний іспит. Крім того, інформація про його переведення не була опублікована в пресі, не було проведено конкурс на заміщення посади в Печерському суді. На думку Одарченка, сама процедура переведення судді теж порушена: Родіон Кірєєв подав заяву про переведення не в кваліфікаційну комісію, як цього вимагає закон, а безпосередньо до Президента, який і задовольнив його прохання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.