«Бориспіль» пустить аероекспрес

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 15.12.2006 16:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1684

Кабмін затвердив концепцію розвитку міжнародного аеропорту «Бориспіль» до 2020 року. План передбачає реконструкцію терміналів, розвиток інфраструктури й запуск до аеропорту залізничного експресу.

Як відзначив гендиректор «Борисполя» Андрій Мазур, затверджена концепція передбачає розвиток транзитного терміналу, повідомляє Ринок.biz.

«Цей термінал буде побудований за рахунок японських інвестицій», - говорить директор. Будівництво терміналу буде розпочато в наступному році й закінчено наприкінці 2009.

Відповідно до затвердженої концепції, буде реконструйована злітно-посадочна смуга-2 і термінал В, зведено ще 4 авіамости - додаткових «рукави» для посадки на літак. Крім цього, на привокзальній площі планується побудувати допоміжний пасажирський термінал, додаткові каси, приміщення для офісів. Косметичний ремонт передбачений для терміналів А и С.

Андрій Мазур також повідомив, що біля аеропорту будуть зведені готелі, кемпінги, додаткові паркінги. В той же час, за інформацією менеджера, держава поки не планує проводити корпоратизацію головного аеропорту країни.

План також передбачає створення підземної транспортної лінії - залізничного аероекспресу - з південної сторони аеропорту й приєднання її до київського метрополітену.

На даний час завершуються проектні роботи, початок будівельних робіт заплановано на червень наступного року. Площа будівлі термінального комплексу, який буде відповідати найвищим вимогам щодо безпеки та якості обслуговування пасажирів, складе близько 70 тис. кв. м., що дозволить забезпечити його пропускну спроможність до 2000 пас/годину пік та створить до 3 тис. нових робочих місць. Поряд з термінальним комплексом будуть розташовані необхідні об'єкти спеціальної аеропортової інфраструктури: перон, місця паркування техніки з наземного обслуговування повітряних суден, тощо, та загальної інфраструктури: під'їзна дорога з віадуком, паркінги для автотранспорту пасажирів, готелі та офісний комплекс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.