Польський експерт вважає, що Янукович рухається шляхом “пізнього Кучми”

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 29.02.2012 10:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16843

Останні кадрові перестановки в українському уряді підтверджують збереження основної "правлячої групи" і можуть свідчити про бажання Президента України Віктора Януковича продемонструвати готовність до змін.

Таку думку кореспонденту УНІАН у Варшаві висловив польський експерт Гжегож Громадський.

Він назвав останні кадрові зміни "типовою грою посадами", звернувши увагу на те, що жоден звільнений чиновник не залишився без роботи: "Що цікаво, головні актори не були повністю викинуті, усі залишилися у грі. Це показує, що це, однак, група", - сказав Громадський.

Він також не виключив, що кадрові перестановки пов`язані з підготовкою до запланованих на осінь парламентських виборів: "Може, це жест у бік суспільства, аби показати, що ми бачимо проблеми та хочемо їх вирішувати", - відзначив польський експерт.

Проте, за словами Громадського, після виборів ставлення західних країн до Президента України може погіршитись.

Експерт вважає малоймовірним звільнення з колонії екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та її участь у виборах, а також він песимістично оцінив можливість проведення чесної кампанії та підрахунку голосів.

"Після парламентських виборів ситуація Януковича, умовно, може йти в бік "пізнього Кучми": до щораз більшої ізоляції України, небажання західних лідерів зустрічатися з ним, але ця ситуація буде далекою від тією, в якій знаходиться Лукашенко", - вважає експерт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.