Вчені відкрили дві нові системи груп крові

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 29.02.2012 13:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16848

Сенсаційне відкриття зробили фахівці з Університету Вермонта (США) у співпраці з японськими та французькими лікарями.

На поверхні червоних кров’яних тілець вчені ідентифікували два білки, відповідальних за дві раніше не відомі системи груп крові - Ланжерейс і Джуніор.

Стаття про відкриття з’явилася на сайті Вермонтського університету. Як пише Медпортал з посиланням на Forbes, провідним автором дослідження є Брайан Балліф. "Дуже мало людей, яким відомо, чи є вони Ланжерейс- або Джуніор-негативними або позитивними. Тим часом при переливанні крові це може стати великою проблемою", - зазначив Балліф.

За його словами, відомо, що Джуніор-негативні більше 50 тис. японців, і досить часто ця система крові зустрічається у європейських циган.

Антигени Джуніор і Ланжерейс були виділені ще з десяток років тому у вагітної мешканки Японії, якій загрожував викидень через загадкову несумісність з групою крові дитини. Тоді молекулярно-генетична основа явища залишалася неясною.

Балліфа допускає, що в даний час невідомими науці можуть залишатися ще близько 10-15 систем груп крові.

Відзначимо, крім ABO і Rhesus - загальновідомих систем груп крові, в межах яких підбирають сумісні групи крові, визнано 28 додаткових систем груп крові.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.