«Прецедент справи Луценка»: політична помста чи слідом підуть сотні чиновників?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.02.2012 14:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16849

Для всіх міжнародних та вітчизняних експертів є очевидним той факт, що у справі з Луценком йдеться про явну політичну помсту.

Про це заявив Віце-спікер парламенту, Микола Томенко, коментуючи вирок, який було оголошено Юрію Луценку в понеділок, 27 лютого, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Він зазначив, що аналіз звинувачення Луценка у неефективному використанні державних коштів для організації святкування Дня міліції та придбання квартири водію, не по формі, а по змісту показує, що за аналогією необхідно відкривати кримінальні справи по відношенню навіть не до сотень, а до тисяч високопосадовців.

Томенко зауважив, що кожен день з’являється інформація про «пишні» святкування, які за бюджетні кошти організовують місцеві чиновники та чиновники центральних органів виконавчої влади. За його словами, у розмаху купівлі квартир для «своїх» чиновників нинішня влада «перещеголяла» всі попередні разом взяті.

Заступник Голови Верховної Ради вважає, що сьогодні існує схема підтримки владою «потрібних людей»: спочатку вона запрошує на посади «своїх» з «братнього» Донецького регіону, а потім за бюджетні кошти купує їм квартири.

Як приклад Томенко назвав Черкащину, де, за підрахунками журналістів, за період керування областю Голови обласної держадміністрації Сергія Тулуба на керівні посади було залучено 176 вихідців зі Східної України, переважна кількість яких приїхала з Донецької області. Сьогодні за рахунок бюджетних коштів головному лікарю дитячої лікарні, який приїхав з Донецької області, тут виділено близько півмільйона бюджетних коштів, а на придбання квартири голові Канівської райдержадміністрації, який теж родом з Донеччини, виділено 300 тисяч гривень.

За словами Томенка, таких прикладів сьогодні більш ніж достатньо.

«Отож, якщо влада хоче переконати українське суспільство та міжнародне товариство, що вона діяла по відношенню до Луценка справедливо, то вже сьогодні мають бути відкриті кримінальні справи стосовно тих посадовців, які за бюджетні кошти організовують свята та дарують чиновникам квартири», - наголосив Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.