РНБО під головуванням Президента замислилось

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 15.12.2006 16:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1685

Під головуванням Президента України Віктора Ющенка розпочалося засідання Ради національної безпеки і оборони України.

За повідомленням прес-служби Глави держави, на засіданні будуть обговорені такі питання:

– про стратегію національної безпеки України;
– про заходи щодо попередження і нейтралізації загроз національній безпеці, пов’язаних із нестабільністю правового урегулювання відносин у сфері адміністрування податку на додану вартість;
– про план проведення в рамках військового співробітництва багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та поза її межами в 2007 році.

«Сьогодні РНБО на розгляд запропоновано ряд питань стратегічного значення», – наголосив Глава держави, відкриваючи засідання.

Президент підкреслив, що стратегія національної безпеки і оборони – це фундаментальне питання, «один із наріжних каменів нашої державності», і закликав членів РНБО знайти консолідовану позицію в цьому питанні. «Переконаний, що державна влада зобов’язана діяти в цій сфері гармонійно, консолідовано, з чітким баченням спільної мети», – зазначив В. Ющенко. Така мета, за його словами, має три головні компоненти: це – безпечне навколишнє середовище, повноцінна інтеграція до європейських і євроатлантичних структур, активна участь у зміцненні систем колективної безпеки.

Поряд із глобальними проблемами, Україна має вирішувати і специфічні, притаманні власній ситуації, завдання національної безпеки, підкреслив В. Ющенко. Серед них – забезпечення національної єдності й соборності держави. «Ми маємо стійкий ресурс єдності, водночас, держава має жорстко реагувати на будь-які спроби внутрішніх і зовнішніх сил штучно посилити регіональні протиріччя та використовувати їх у політичних та корпоративних цілях», – підкреслив Президент.

Нагальним завданням є реалізація програми боротьби з корупцією та реформування органів державної влади.

Залишаються невирішеними складні проблеми економічної безпеки України. «У цій сфері існує цілий комплекс викликів, недостатні темпи та непослідовність структурних реформ, неефективність використання матеріальних ресурсів, неефективність споживання енергоносіїв, недостатній розвиток вітчизняних складових фінансового і фондового ринків, високий рівень тінізації національної економіки», – сказав В. Ющенко. Подальше зволікання з вирішенням цих проблем, заявив Глава держави, підриває весь курс соціально-економічних реформ.

Окрему увагу В. Ющенко приділив питанню реформування сектору безпеки й системи судочинства. «Український суд не забезпечує принцип верховенства права. Правоохоронні органи країни не надають громадянину належний захист прав і свобод. Це удар по державності, і нам потрібно дати відповідь», – заявив Президент.

Також Глава держави порушив питання діяльності розвідувальних та контррозвідувальних органів. Вона, наголосив Віктор Ющенко, має бути «адекватною загрозам національної безпеки і набути нової професійної якості».

Щодо адміністрування ПДВ, В. Ющенко наголосив, що особливої гостроти ця проблема набула з вересня поточного року. Залишки невідшкодованих сум податку на кінець жовтня ц.р. досягли 7,2 млрд. грн., що в 1,7 разу перевищує цей показник на початок року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.