Турчинова не пустили до Тимошенко, прорвався Кожем’якін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.02.2012 20:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16860

Першому заступнику голови партії «Батьківщина» Олександру Турчинову не вдалося сьогодні побачитися з лідером опозиції Юлією Тимошенко, яка перебуває в Качанівській колонії в Харкові.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Турчинов наголосив, що згідно з українським законодавством, кожен засуджений має право на одне побачення на місяць.

За його словами, Юлія Тимошенко заздалегідь звернулася до керівництва колонії з належним чином оформленим проханням дозволити їй цю зустріч.

«Керівництво Качанівської колонії після довгих консультацій визначило дату побачення 29 лютого, тому що вони не мали підстав для відмови. Сьогодні за дозволом, підкреслюю, офіційним дозволом керівництва Качанівської колонії, пенітенціарної служби, я приїхав на офіційне побачення з Юлією Володимирівною. Вони знали про мій приїзд, безумовно, підготувалися», - зазначив перший заступник голови партії «Батьківщина».

Турчинов повідомив, що коли він приїхав до колонії, йому сказали, що побачення зараз не може відбутися, бо у Юлії Тимошенко начебто проходять слідчі дії.

«Слідчі дії завершилися, до речі, без захисника. Чому не відбувається побачення? Тому що керівництво колонії робить відкриття, що Юлія Володимирівна не може самостійно пересуватися. Це відомий факт не тільки в Україні, але й за межами країни», - наголосив перший заступник Голови партії.

На чергове запитання Турчинова, чому він не може зустрітися з лідером опозиції, йому пояснили, що вона самостійно не може добратися до кімнати, де офіційно відбуваються побачення.

«Раз вона не може, але має право, то давайте я до неї пройду і поспілкуюсь з нею в присутності ваших будь-яких представників, тому що ви ж мені офіційно дозволили побачення. «Ні! Ми не можемо цього дозволити. Є офіційна кімната, де проходять побачення, у зв’язку з тим, що Юлія Володимирівна не може самостійно туди дійти, а ми їй не збираємося допомагати, ваше побачення фактично скасовується», - наголосив перший заступник керівника «Батьківщини».

Керівництво Качанівської колонії сьогодні намагалося не допускати керівника фракції «БЮТ-Батьківщина», захисника Юлії Тимошенко Андрія Кожем’якіна до лідера опозиції.

«Після декількох годин переговорів, коли вже змогли дістати Генпрокурора Пшонку, вони дозволили захиснику, зверніть увагу, зайти до камери, де утримують Юлію Тимошенко, в той час, коли вони проводять там слідчі дії. Тобто вони нахабно хотіли знову проводити слідчі дії без захисників», - наголосив заступник лідера партії.

За словами Турчинова, керівництво колонії мотивувало своє небажання допускати Кожем’якіна до Юлії Тимошенко тим, що СБУ не надало захиснику дозвіл на зустріч з лідером опозиції.

«Хоча за Конституцією у нас рівні права у захисту і обвинувачення. Уявіть собі, що адвокат напише листа до керівництва колонії з проханням не допускати такого-то слідчого до спілкування з Тимошенко», - наголосив Турчинов.

Турчинов п’ять годин пробув у Качанівській колонії, де разом з однопартійцями, народними депутатами Андрієм Кожем’якіним та Володимиром Філенком, намагався вирішити це питання і з Генпрокуратурою, і з керівництвом пенітенціарної служби.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.