СБУ знайшла інтернет-користувачів, які атакували держсайти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.03.2012 00:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16865

Співробітники Служби Безпеки України провели роз’яснювальні бесіди з користувачами інтернету, які атакували державні сайти в період з 31 січня по 2 лютого.

Про це виданню proIT повідомив керівник підрозділу СБУ Валентин Петров.

За його словами, в період атак було встановлено близько 5 тис активних користувачів. «Зі значною частиною з них ми провели роз’яснювальні бесіди», - сказав Петров.

Він додав, що найчастіше, сайти «досили» неповнолітні з домашніх комп’ютерів, коли дізналися, «що закрився їх улюблений Eх.ua. І батьки були вкрай здивовані, почувши про те, чим займаються їхні діти».

Можливість порушення кримінальних справ він не прокоментував.

Разом з тим Петров додав, що за 2011-початок 2012 року на сайти держорганів було скоєно 105 спланованих атак угрупованнями з Ірану, Алжиру та Туреччини.

Він підкреслив, що сайти не захищені в достатній мірі. Зокрема, у датацентрах, де вони зберігаються, часто не передбачені резервні інтернет-канали.

Петров підкреслив, що за дії користувачів мережі, які порушують роботу держорганів, передбачається кримінальна відповідальність, як і за будь-яке інше злочин в реальному світі.

Нагадаємо, що після закриття популярного файлообмінника Eх.ua в кінці січня, сайти державних органів, у тому числі сайт МВС, працювали з перебоями через масовані DDOS-атаки.

У ніч на 3 лютого файлообмінник Еx.ua частково поновив свою роботу, однак його сервери досі перебувають у міліції.

На початку лютого в МВС заявили, що не вважають за необхідне порушувати кримінальну справу за фактом хакерських атак на свій офіційний сайт.

В той же час, вчора, 29 лютого, на офіційному блозі EX.ua в соціальні мережі Facebook з’явилося повідомлення, в якому власники файлообімнника закликають подякувати народному депутату ...Віктору Януковичу-молодшому, за "ініціювання створення робочої групи з підтримки інтернет-користувачів".

А ви подякували В.В.Януковичу?

Від «Аратти». Отже, виявляється, саме В.В.Янукович, а не тисячі інтернет-користувачів, які на знак протесту проти закриття улюбленого файлообмінника, протестували проти міліцейського свавілля, блокуючи роботу сайтів держустанов заслуговує лаври "отця-рятувальника нації"...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.