Столичні маршрутки почали знижувати тарифи за проїзд?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.03.2012 10:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16868

З березня щоб не втрачати пасажирів столичні маршрутники знизили ціни проїзд на 50 копійок.

Першим почав знижувати ціни один з найбільших перевізників Києва, компанія "Союз-Авто".

З 20-ти маршрутів, якими володіє приватник, на двох - № 189 і № 230, які їздять в центр з околиць, знизили ціни, пише "Сегодня".

Президент асоціації перевізників Києва Валерій Липецький пояснив нам таке зменшення ціни бажанням маршрутників заробляти не на ціні проїзду, а на кількості пасажирів.

"В центрі у нас їздить багато громадського транспорту, включаючи метро. Знижуючи ціну проїзду перевізник переманить пасажирів до себе. Адже хто захоче їздити на маршрутці за 3 грн при пропозиції 2 грн", - сказав Липецький.

У відповідь на такі дії приватників КП "Київпастранс" має намір в перших числах березня запустити сотню автобусів і тролейбусів замість маршруток. Ціна в новому транспорті буде не 2-2,5 грн, як у маршрутках, а 1,5 грн.

"В центрі буде їздити тільки великогабаритний транспорт місткістю 100 чоловік. Маршрутки залишаться лише на окраїні міста. Так ми зуміємо розвантажити дороги і прибрати масу дубльованих маршрутів, які в центрі просто не потрібні", - сказали в транспортній комісії Київради.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.