Томенко запідозрив, що на Мистецькому асеналі “закопають” бюджетні гроші

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.03.2012 12:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16872

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко направив офіційний запит до Генеральної прокуратури з вимогою прокоментувати ситуацію, що склалася навколо Мистецького арсеналу.

Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

Днями засоби масової інформації повідомили, що розпочинається масштабна реконструкція музейного комплексу Мистецький арсенал. Замовником цих робіт виступає Державне Управління у справах при Адміністрації Президента.

Водночас, як повідомив автор проекту Андрій Миргородський, попередньо реконструкція оцінюється у 1,5 мільярда гривень.

На думку Томенка, тут виникає кілька запитань. По-перше, на скільки погоджено з фахівцями та громадськістю остаточний варіант проекту, зокрема, проект Шевченківського дому, де за планом будуть розміщені архівні, освітні та культурні установи.

Томенко нагадав, що нова влада вже продемонструвала своєрідне розуміння української історії, культури та традицій, завершивши реконструкцію заповідника у Каневі у стилі бізнес-офісу. Тому Віце-спікер вважає, що важливим є те, щоб фахівці зокрема та суспільство в цілому дізналися, яким буде проект.

Друге, не менш важливе запитання, стосується механізму використання бюджетних коштів. Як відомо, у 2006 році Томенко був ініціатором перевірки використання бюджетних коштів реконструкції Мистецького арсеналу за попереднього президента. Тоді контроль КРУ знайшов нецільове використання бюджетних та меценатських коштів.

Томенко поінформував, що отримав матеріали Головного контрольно-ревізійного управління у м. Києві, які свідчать про серйозні зловживання використання бюджетних коштів на даному об’єкті у період 2011 року.

З огляду на це, політик звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою відреагувати на інформацію про зловживання державними грошима, що містяться в матеріалах Головного контрольно-ревізійного управління міста Києва. В них зазначаються кричущі факти порушень законодавства та бюджетно-фінансової дисципліни. Зокрема, за даними ревізії, завищення вартості виконання будівельних робіт по акту №5 за листопад 2010 року призвело до завдання матеріальної шкоди на суму 1 169 670 гривень, а по акту № КБ-2в – на суму 1 870 126,8 гривень.

За словами Миколи Томенка, перед тим як почати реалізовувати цей проект, необхідно, як мінімум, обговорити його в широкому фаховому експертному середовищі та убезпечити себе від чергового масового розкрадання бюджетних коштів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.