Кличко обіцяє привести у парламент жінок-депутатів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.03.2012 16:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16879

Лідер партії «УДАР» Віталій Кличко переконаний у тому, що фракція його політичної сили у новому парламенті на третину складатиметься з жінок.

Про це політик повідомив під час конференції з питань гендерної рівності, повідомляє прес-служба партії.

«Ми прагнемо, аби представництво жінок у майбутній фракції було як у розвинених країнах – не менше третини. Сподіваюся, що ми впритул наблизимося до цього показника», - наголосив Кличко. – Сприятиме цьому добровільний квотний принцип участі жінок у політичній діяльності, який від початку зафіксований у програмі нашої партії. Вважаємо, що квоти – це реальний механізм надати жінкам більше можливостей для активної участі у громадсько-політичному житті країни».

За словами Кличка, українське жіноцтво заслуговує на значно більшу пошану, увагу та підтримку, ніж сьогодні отримує. Часто саме на жіночі плечі лягає тягар матеріального забезпечення сім’ї в умовах економічної кризи. На думку політика, жінки у кризових умовах зуміли зберегти українське суспільство від цінностної руйнації. При цьому жіноцтво і досі відчуває на собі прояви гендерної нерівності – через нижчу у порівнянні з чоловіками заробітну плату, вищий рівень безробіття, менш престижні посади, а також-як наслідок- більш поширене саме серед жінок явище трудової міграції.

«Для того, щоб змінити таку ситуацію, необхідно, щоб жінки мали не декларативні, а реальні можливості участі у громадському і політичному житті країни. Досвід розвинених країн свідчить: чим більше жінок у парламенті, в органах влади – тим більше уваги приділяється питанням соціального розвитку, медицини, освіти, здорового способу життя», - вважає лідер «УДАРу».

За словами Кличка, досвід показує, що жінки-політики більше налаштовані відстоювати інтереси своїх виборців та працювати на благо суспільства. Тому мета політичної партії «УДАР» – досягти достойного представництва жінок на керівних партійних посадах. Як приклад політик навів депутатську фракцію у Київраді, де 4 з 12 депутатів – жінки. «У центральному апараті партії з семи керівників департаментів троє – жінки, у обласних організаціях статистика теж на користь «слабкої статі». Крім того, ми розпочали процес створення жіночої платформи, яка б допомогла жінкам-партійцям краще захищати свої інтереси», - наголосив Кличко.

Лідер «УДАРу» переконаний – представники демократичного табору сьогодні повинні зробити усе можливе, аби в країні нарешті запрацював принцип гендерної рівності.

«Єдина сфера, де, на мою думку, не потрібні рівні можливості жінок та чоловіків – це бокс. Коли я дивлюся жіночий бокс і бачу, як жінки б”ються одна з одною, скажу чесно – у мене починає боліти серце», – додав Віталій Кличко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.