«Дитяча лікарня майбутнього» зібрала більше 242 млн. гривень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.12.2006 23:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1688

Понад 242 млн. гривень зібрано після чотирьохгодинного телемарафону по збору коштів на «Дитячу лікарню майбутнього». Його одночасно транслювали 12 українських телеканалів.

Доброчинна акція була організована фондом «Україна 3000» Катерини Ющенко.

Охочі впродовж 4-го годин перераховували кошти на спеціальний рахунок, відправляли SMS або телефонували на єдиний спеціальний номер 353.

Трансляція заходу відбувалася в ефірі Національної телекомпанії України та телеканалів «ICTV», «Тоніс», «24», «К1», «5 канал» та «НТН», частково – ТРК «Україна», «Новий канал», «ТЕТ» та «1+1».

Під час заходу було зібрано понад 242 мільйони гривень.

У телевізійному марафоні взяли участь Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко, члени Правління та Наглядової ради Фонду, керівники телевізійних каналів, політики, представники медичних та бізнесових кіл, відомі літератори, спортсмени, зірки української естради.

Під час марафону відбулися прямі включення з шести обласних центрів України – Ужгорода, Донецька, Дніпропетровська, Львова, Одеси та Миколаєва.

Мобільні оператори України й надалі підтримуватимуть Дитячу лікарню майбутнього

Представники мобільних операторів, говорячи про підтримку проекту створення «Дитячої лікарні майбутнього», зазначили, що «Київстар», UMC, Голден Телеком, Life:), «Білайн» одразу відгукнулися на пропозицію створення спільного номеру 353, за яким будь-який громадянин України може перерахувати кошти на будівництво лікарні. Також вони повідомили, що компанії готові взяти участь у розробці системи зв’язку в новій лікарні.

Аркадій Мазін, директор компанії «PointCom», яка забезпечує контент-провайдеринг SMS-акції за номером 353, розповів, що компанія разом із Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000» створили wap-сторінку, де сьогодні, 17 грудня, можна безкоштовно отримати пам’ятний контент. За адресою wap.353.com.ua можна завантажити на мобільний телефон фотографії та музичні композиції, надані братами Кличками та Олегом Скрипкою.

У студії Національної телекомпанії України також були присутні партнери проекту «Дитяча лікарня майбутнього» – генеральний директор компанії «Луверс», депутат Київради Олександр Нощенко, почесний президент АКБ «Трансбанк» Володимир Костерін, піар-директор компанії «Проктор енд Гембл Україна» Віталій Прокопенко. Олександр Нощенко повідомив, що компанія «Луверс» розмістила велику кількість білбордів «Дитячої лікарні майбутнього» та планує підтримувати акцію ще протягом року. Віталій Прокопенко розповів про понад дворічну співпрацю компанії «Проктор енд Гембл Україна» та Фонду «Україна 3000», у рамках якої медичним закладам України було передано обладнання на суму понад півмільйона доларів. Компанія «Проктор енд Гембл Україна» з самого початку підтримала проект створення «Дитячої лікарні майбутнього» та закликала соціально відповідальний бізнес долучитися до нього. Володимир Костерін сказав, що «Трансбанк» виділив понад 1 мільйон гривень на здійснення промо-туру обласними центрами України. «Але на цьому наша підтримка не закінчиться – ми плануємо перерахувати на створення лікарні ще принаймні 1 мільйон доларів», – підкреслив він.

Перед телеглядачами також виступив представник корпорації «ІСД» Олександр Пилипенко. Він повідомив, що корпорація прийняла рішення перерахувати 15 мільйонів доларів на будівництво та оснащення лабораторного корпусу Дитячої лікарні майбутнього.

Під час прямого включення зі Львова телеглядачі прослухали виступ оркестру Львівської опери, який також висловив підтримку проекту.

З Одеси у прямому ефірі виступив лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук. Він сказав, що слідкує за перебігом телемарафону та радіє активній підтримці, яку українці надають проекту «Дитячої лікарні майбутнього». Святослав Вакарчук виконав пісню «Дякую».

Також в ефірі пролунала пісня «Напиши SMS», яку виконали Сашко Положинський та гурт «Тартак».

Лікарню майбутнього планують побудувати на території «Феофанії» через три роки. На її будівництво і обладнання потрібно 600 млн. гривень. Там лікуватимуть дітей з важкими хворобами, які в даний час не лікують в Україні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.