Азаров вже передчуває провокації проти команди проФФесіоналів

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 2.03.2012 12:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16885

Прем’єр-міністр Микола Азаров застерігає від політичних провокаторів, які активізуються напередодні виборів.

За його словами, провокатори пропонуватимуть відверто популістські рішення. Експерти вважають такі заяви ознакою боязні соціальних протестів, а також браком аргументів на свою користь.

Під час робочої поїздки до Закарпаття, виступаючи в Ужгороді перед студентами, прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що напередодні виборів значно зросте кількість політичних провокаторів.

«Їхнє головне завдання – підірвати довіру до влади, – цитує прем’єра прес-служба уряду. – Обманутих людей набагато простіше скерувати на прийняття неправильних рішень».

Політолог вважає, що Азаров сам себе підірвав

«Підривати довіру до влади вже не потрібно, тому що вона і так підірвана, насамперед – до уряду, – зазначив в інтерв’ю Радіо свобода політолог Ігор Жданов. – Підірвана не діями якихось провокаторів, а псевдореформами. У влади був високий кредит довіри після обрання Віктора Януковича. Вона могла провести будь-які реформи».

На його думку, ймовірність дестабілізації ситуації в країні є низькою.

«Якби були президентські вибори, я би сказав, що імовірність провокацій висока, а на парламентських вона менше», – зазначає Ігор Жданов.

Публіцист та лідер партії «Братство» Дмитро Корчинський вважає подібні заяви глави уряду ознакою того, що влада напередодні виборів почуває себе непевно і просто боїться.

«Вони вважають, що вибори будуть використані для спроби повалення чинного режиму – через мобілізацію громадянського суспільства чи провокаторів, чи як це назвати… Не треба забувати, що всі ці люди пережили 2004 рік. Тобто, вони справді вважають, що один раз перемогу у них забрали. Крім того, вони всі дивляться телевізор і бачать події на арабському Сході», – зазначає він.

Прем’єр Микола Азаров також прогнозує, що під час виборчої кампанії провокатори пропонуватимуть відверто популістські обіцянки, які насправді виконати неможливо. З огляду на це оглядачі, підбиваючи підсумки двох років президентства Віктора Януковича, зазначають, що у чинної влади також є серйозні проблеми із виконанням передвиборчих обіцянок.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися наприкінці жовтня цього року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.