“Чесні” вибори фактично стартували. Неофіційно

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 2.03.2012 18:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16891

Сьогодні у Центральній виборчій комісії (ЦВК) заявили про фактичний старт виборчої гонки в Україні.

Приводом стала активність майбутніх кандидатів у депутати Верховної Ради, які скуповують голоси за допомогою продуктових пайків. У ЦВК кажуть, що це серйозне порушення виборчого законодавства, але офіційно кампанія в Раду ще на оголошена, а значить давати оцінку діям нечесних політиків поки просто немає юридичних підстав.

Почалася брудна гра

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна констатувала, що вже зараз Центрвиборчком спостерігає факти підкупу виборців, але реагувати на них поки не може.

"Виборчий процес ще не почався, але, на жаль, вже зараз ми можемо спостерігати порушення. Поки поза виборчим процесом кваліфікувати такі порушення власне як порушення ми не маємо формальних юридичних підстав. Але можна говорити, що за фактом виборчий процес уже почався", - зазначила вона.

Заступник глави ЦВК підкреслила, що вже зараз активно ведеться квазіагітаційна робота. "Проводиться вона досить забороненими методами. Наприклад, використовується підкуп виборців. Ми, на жаль, поки змушені пасивно спостерігати такі речі, як поширення продуктових наборів та інше. Але як тільки почнеться виборчий процес, кваліфікація таких дій буде проводитися відповідно до закону. І я думаю, ми зможемо в правове поле повернути ситуацію ", - додала вона.

Округи майже нарізали

Крім того, сьогодні в ЦВК повідомили, що найближчим часом визначать кількість одномандатних виборчих округів в кожній області.

Усенко-Чорна пояснила, що процес нарізування округів має кілька етапів, перший з яких - прийняття ЦВК рішення щодо визначення кількості округів в кожному регіоні.

Вона додала, що вже на цьому тижні разом з іншим заступником ЦВК Андрієм Магерою планує внести проект постанови про визначення кількості округів в кожному регіоні, встановлених Конституцією України. "Думаю, що буквально найближчим часом це рішення буде прийнято", - сказала вона.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.