Російська опозиція назвала вибори не чесними і не демократичними

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 5.03.2012 11:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16899

Російська опозиція не визнає результати президентських виборів. Михайло Горбочев сумнівається, що голосування відобразило реальні настрої росіян.

Представники російських опозиційних партій, які не представлені в Держдумі, не визнають президентські вибори 4 березня законними. «З огляду на велику кількість інформації про масові фальсифікації важко признати ці вибори легітимними», цитує лідера партії «Яблуко» Сергія Митрохіна інформаційне агентство «Інтерфакс». Такої самої думки дотримується й лідер незареєстрованої партії «Інша Росія» Едуард Лімонов.

Як повідомляється, незалежні російські спостерігачі зареєстрували понад 3500 порушень у день голосування. Однак, як і під час попередніх голосувань, офіційна сторона відмовилась приймати більшу частину скарг. Після підрахунку майже половини голосів Владімір Путін у неділю ввечері міг похвалитися вже 64 відсотками. Друге місце, за попередніми даними, посів лідер комуністів Геннадій Зюганов (17,3%). Потім ідуть ультра-націоналіст Владімір Жириновський та мільярдер Мхаіл Прохоров. Обидва отримали близько семи відсотків голосів. Виборча активність склала 64 відсотки.

Горбачев і Зюганов теж критикують

Тим часом, екс-президент СРСР Міхаіл Горбачов сумнівається в тому, що результати виборів президента Росії відображають реальні настрої населення. «Є великий сумнів, що результати голосування відображають реальні настрої у суспільстві. Але якщо немає документальних даних про якісь масові фальсифікації, то говорити про це складно», - сказав Горбачов.

Кандидати Владімір Жириновський і Сергєй Миронов привітали Путіна з перемогою на виборах, а Прохоров переговорив з Путіним телефоном, проте чи вітав він чинного прем’єра з перемогою не повідомляється. У свою чергу Зюганов заявив, що не визнає підсумки виборів чесними і справедливими. "Я не можу їх визнати ані чесними, ані справедливими, ані гідними», - сказав Зюганов журналістам у неділю, коментуючи хід голосування й перші підсумки.

Мітинги опозиції

Російська опозиція збирається вийти на масові мітинги 5 березня на Пушкінській площі у Москві. Коментуючи ці наміри, прес-секретар російського прем’єра Дмітрій Пєсков заявив, що збирати демонстрації до оголошення офіційних підсумків виборів – «повна дурість».

«Давайте все-таки не будемо країною парадоксів. У нашій країні ми збираємо демонстрації протесту проти того, що ще не відбулося. Це дурість повна», - заявив Пєсков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.