Європейські спостерігачі визнали вибори у Росії несправедливими

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.03.2012 13:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16903

Місія спостерігачів від ОБСЄ і ПАРЄ вважають, що вибори президента РФ були несправедливими, а їх результат - передбачуваним.

"За нашою оцінкою, ці вибори були несправедливими, незважаючи на деякі інновації в електоральній системі", - сказав спеціальний координатор місії спостерігачів Тоні Пікула у понеділок, 5 березня.

За його словами, зокрема, були відзначені перекоси у висвітленні діяльності одного з кандидатів, завищені вимоги до реєстрації кандидатів, зловживання адміністративним ресурсом і відсутність реальної конкуренції.

"В цілому, ці вибори охарактеризувалися низкою проблем з самого початку", - наголосив Пікула, зазначивши, що результат виборів був передбачуваний, реальної передвиборчої боротьби не існувало.

Спостерігачі від ОБСЄ негативно оцінили підрахунок голосів за підсумками президентських виборів у Росії майже на третині виборчих дільниць.

"Голосування в день виборів всюди оцінюється позитивно, проте ситуація погіршилася в ході підрахунку голосів, який оцінювався негативно майже на третині виборчих дільниць, на яких велося спостереження, через процедурні порушення", - констатували спостерігачі.

Спостерігачі констатували, що "всі кандидати мали доступ до ЗМІ, однак прем’єр-міністру РФ була надана явна перевага в порівнянні з його суперниками в плані присутності в ЗМІ".

"Крім того, державні ресурси були мобілізовані на регіональному рівні на його підтримку. Також надмірні вимоги для реєстрації кандидатів обмежували справжню змагальність", - наголосила місія ОБСЄ і ПАРЄ.

Нагадаємо, 4 березня в Росії відбулися вибори президента країни. Сьогодні вранці глава ЦВК РФ Володимир Чуров, ґрунтуючись на попередніх даних виборів, оголосивВолодимира Путіна обраним Президентом.

За підсумками опрацювання 99% протоколів Путін набирає 63, 81% голосів, лідер КПРФ Геннадій Зюганов - 17,13%, Михайло Прохоров-6,97%, лідер ЛДПР Володимир Жириновський - 6,71%, лідер Справедливой ​​России Сергій Миронов - 3,72 %голосів.

Місія спостерігачів від СНД вже оголосила,що президентські вибори в РФ відбулися в повній відповідності з російським законодавством, були прозорими і конкурентними.

У свою чергу російська опозиція заявляла про серйозні фальсифікації, зокрема про масове застосування відкріпних талонів і так званих "каруселей".Проте в МВС і ЦВК РФ поки не бачать порушень, здатних вплинути на результати волевиявлення росіян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.