Побитим журналістам ТВі можуть “пришити” хуліганку

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 5.03.2012 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16906

Міліція Київської області продовжує перевірку причин і обставин конфлікту, що виник між знімальною групою Тві і керівництвом президентської резиденції “Залісся”.

Директор резиденції гаранта влаштував бійку з журналістами

Як повідомили в обласной міліції, після одержанні інформації про конфлікт і заяви з цього приводу було проведено опитування як керівництва резиденції, так і знімальної групи з одержанням від неї відповідного відеозапису.

Крім того, як підкреслили в міліції, за її даними, статус президентської резиденції "Залісся" не змінений і про його можливу зміну ніхто не повідомляв.

Для повноти перевірки дій обох сторін ГУ МВС Київської області посланий відповідний запит до Державного управління справами з метою одержання відповіді, у якому статусі знаходиться зазначений об’єкт.

Оскільки, як пояснили в міліції, якщо його статус офіційно не змінений, то дії представників ЗМІ можуть підпасти під ознаки статті Кримінального кодексу - дрібне хуліганство, тому, що якщо цей об’єкт є режимною зоною, журналісти без одержання офіційного дозволу не мали права на нього заходити.

У той же час у міліції відзначили, що дії посадових осіб резиденції "Залісся" вивчає прокуратура Броварського району.

У міліції також пообіцяли, що відповідно до чинного законодавства результати перевірки будуть надані протягом 10 днів.

У той же час, у ГУ МВС відзначили, що ще не одержали з боку Держуправління справами інформації щодо зміни або не зміни статусу президентської резиденції.

Раніше прес-служба Тві повідомила, що журналісти Дмитро Гнап і оператор Кирило Шапар 28 лютого спробували взяти в директора державної резиденції "Залісся" Віктора Камінецького коментар щодо того, чому не виконується указ президента України № 1049 від 11 грудня 2009 року, відповідно до якого на території "Залісся" замість закритої президентської бази відпочинку має бути створений відкритий для всіх громадян національний парк.

"Зазначені питання обурили директори державної резиденції і Камінецький напав на журналіста й оператора, намагаючись вихопити камеру. Відбулася фізична сутичка, у результаті якої були пошкоджені камера і мікрофон знімальної групи.

Після інциденту директор резиденції залишив місце події", - відзначили в прес-службі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.