ЦВК об’явив Путіна Президентом, за підсумком підрахунку 100% голосів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 5.03.2012 21:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16908

Прем’єр-міністр РФ Владімір Путін після обробки всіх протоколів набрав 63,60% голосів на виборах Президента Росії і виграв президентські перегони в один тур передає РІА «Новости».

За даними ЦВК РФ, у лідера КПРФ Геннадія Зюганова 17,18%, у самовисуванця Міхаіла Прохорова - 7,98%, у глави ЛДПР Владіміра Жириновського - 6,22%, у лідера "Справедливої Росії" Сєргєя Міронова - 3,85% голосів.

За Путіна, по попередньою даною ЦВК, проголосували 45 мільйонів 602 тисячі 75 осіб, за Зюганова - 12 мільйонів 318 тисяч 353 людини, за Прохорова - 5 мільйонів 722 тисячі 508 чоловік, за Жириновського - 4 мільйони 458 тисяч 103 людини, за Міронова - 2 мільйони 763 тисячі 935 чоловік.

Опубліковані дані є попередніми. Остаточні підсумки голосування ЦВК має визначити не пізніше 14 березня.

Президент Росії вперше обирається на шість років. Вибраний на цих виборах глава держави вступить на посаду 7 травня.

До виборів президента РФ була прикута підвищена увага як російської, так і зарубіжної громадськості у зв’язку з використанням практично на всіх виборчих ділянках веб-камер. Система відеотрансляції охоплювала 91,4 тисячі виборчих дільниць.

Ще одним нововведенням кампанії стало використання більше 60 тисяч прозорих урн для голосування. Вони були встановлені на більш ніж третині дільниць у Росії.

Між тим, у Москві почалися силові акції проти опозиції - поліція жорстоко придушує несанкціоновані акції.

Про це повідомляє «Эхо Москвы».

Як тільки з’являються протестувальники та розгортають прапори і транспаранти, їх миттєво затримують. Серед інших протестантів був затриманий відомий письменник і опозиційний діяч Едуард Лімонов.

До початку акцій протесту поліція в основному була зосереджена на блокуванні журналістів: їх оточували і жорстко притискали до котроїсь зі стін будинків на Великому Черкаському провулку. Наявність журналістських посвідчень ніяк не впливала на дії правоохоронців.

За повідомленням журналістів, наразі затримано близько 50 людей.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.