Журнал Time обрав Людиною року користувача Інтернету

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.12.2006 23:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1691

Американський журнал Time, що традиційно називає в останньому грудневому номері Людину року, в 2006 році обрав ним користувача Інтернету. Таким чином видання спробувало підкреслити значущість простих людей для розвитку сучасного світу.

Людина року - ти!

Як йдеться в редакційній статті, інтернет-користувач удостоївся почесного звання "за те, що ухопив за уздечку світові ЗМІ, за те, що заснував і оформив нову цифрову демократію, за те, що працює безкоштовно й при цьому перевершує професіоналів", пповідомляє Lenta.ru.

Тим часом, зазначає видання, було б помилкою романтизувати таке рішення "більше, ніж суворо необхідно". "Деякі коментарі на YouTube примусять вас ридати над майбутнім людства тільки через орфографію, не кажучи про непристойності й неприкриту ненависть", - пояснює Time. Але в цьому весь інтерес - Інтернет може обернутися розчаруванням, як і будь-який широкомасштабний соціальний експеримент.

Основними інтернет-сервісами, що визначають розвиток суспільства й підтримуються силами користувачів, крім YouTube журнал називає вільну енциклопедію Wikipedia, фотосервіс Flickr і соціальну мережу MySpace.

На обкладинці останнього в 2006 році журналу намальовано комп`ютер із дзеркальною поверхнею замість монітора. В інтерв`ю агентству France Presse виконавчий редактор Time Річард Стенгель (Richard Stengel) заявив: "Такою обкладинкою ми увійшли в історію журнальної справи. Через багато років люди подивляться на неї й подумають: “так, вони це придумали, й тепер світ зовсім інший”.

Персону року вибирає виключно виконавчий редактор. Як відомо, в різні роки Людиною року ставали Адольф Гітлер, Йосип Сталін, Джордж БУШ, Американський солдат, а також комп`ютер.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.