Влада Дніпропетровська фактично заборонила мітинг до дня народження Шевченка

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 5.03.2012 22:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16911

Співробітники відділу внутрішньої політики Дніпропетровського міськвиконкому відмовилися прийняти у представників обласної організації Української народної партії заявку на проведення урочистостей, присвячених дню народження Тараса Шевченка 9 березня.

Про це повідомив прес-секретар організації Костянтин Когтянц.

За інформацією з управління внутрішньої політики, відмова пояснюється тим, що активісти партії порушили вимоги до проведення масових акцій під час попереднього свого заходу – до Дня пам’яті героїв Крут (кілька учасників тоді запалили смолоскипи).

В УНП не вірять цьому поясненню і вважають, що причиною заборони може бути їхня участь в пікетуванні міськради 15 та 29 лютого з вимогою перейменувати вулиці, названі іменами організаторів Голодомору.

Водночас, в осередку УНП також вважають, що практика Дніпропетровського міськвиконкому залишати без розгляду заявки на проведення мирних масових акцій є порушенням конституційних принципів.

Попри відсутність дозволу з нагоди дня народження Кобзаря опозиціонери все ж проведуть мітинг, оскільки в Україні немає такого закону, який би забороняв публічно вшановувати Тараса Шевченка.

Активісти патріотичних сил Дніпропетровщини, мають намір зібратись біля пам’ятника Шевченкові 9 березня, покласти квіти, почитати твори Кобзаря.

Як повідомлялося раніше, 15 лютого у Дніпропетровську активісти домоглися розгляду питання про зміну радянських назв вулиць.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.