Більшість хуліганів в школах США виявилися неграми і латиноамериканцями

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.03.2012 09:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16931

Арештам в американських школах найчастіше піддаються школярі-афроамериканці та вихідці з Латинської Америки. Такі результати дослідження, що підготовлене міністерством освіти США.

Про це повідомляє Lenta.ru із посиланням Associated Press.

35 відсотків школярів, яких заарештовують за правопорушення, що вчинені в школі, - це афроамериканці, 37 відсотків - вихідці з латиноамериканських країн. При цьому чорношкірі учні складають лише 18 відсотків від числа тих школярів, дані про яких були взяті для цього дослідження, латиноамериканці - 34 відсотки.

Ймовірність того, що чорношкірих учнів виключать зі школи, в три рази вище, ніж у випадку з білими школярами. Докладну доповідь з цього приводу міністерство мало опублікувати 6 березня. Як пояснює The New York Times, мова йде про державні безкоштовні школах. Результати мають відношення до 2009-2010 навчального року.

За словами міністра освіти США Арні Данкан (Arne Duncan), проблема полягає в тому, що учні, які належать до меншин, піддаються більш серйозним покаранням. При цьому міністр, як повідомляє The Washington Post, зазначив, що уряд не стверджує, що в даному випадку йде мова про відкриту дискримінацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.