В ОБСЄ натякнули, що не довіряють інформації МЗС про стан здоров’я Тимошенко

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 7.03.2012 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16941

Міжнародній спільноті недостатньо повідомлень українських посадовців про «зручності» в колонії Юлії Тимошенко, адже вони не замінюють особисті візити.

Віце-президент ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас біля паркану концтабору, де ув’язнено Тимошенко

Про це у своїй статті Kyiv Post написала депутат шведського парламенту та віце-президент ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас.

«Україна повинна негайно показати прозорість та пустити міжнародну спільноту до колонії Тимошенко, щоб та змогла на свої очі переконатися в яких умовах вона перебуває. Українські дипломати та парламентарі запропонували численні свідчення того, якими «комфортними» є умови для колишнього прем’єр-міністра, зазначаючи, що вона має всі зручності, що й у дома, наприклад, пральну машинку», - пише Дуглас.

«Справа в тому, що ці повідомлення не замінюють особисті візити. Якщо уряд дійсно має що позитивного розповісти про умови у камері Тимошенко, тоді вони без жодних роздумів мають пустити міжнародних відвідувачів до Тимошенко», - підкреслила право захисниця.

Вона також зазначила, що, зосереджуючи дискусії на в’язниці, українське МЗС намагалося відволікти увагу від важливіших проблем, пов’язаних з верховенством права та політичним переслідуванням.

Дуглас попередила, що політичні ув’язнення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка можуть стати на заваді майбутньому головуванню України в ОБСЄ.

«Я особисто вважаю, що Україна повинна мати європейське майбутнє, а також успішне майбутнє в рамках ОБСЄ, і вона ще має деякий час від сьогодні і до 2013 року, щоб поліпшити ситуацію. Амбіції України головувати в ОБСЄ можна трактувати як прихильність принципам, яких дотримується організація, і це варто привітати. Тим не менш, така прихильність та майбутнє головування України будуть порожніми та безглуздими, допоки громадяни позбавлені своїх законних прав, а судова система працює непрозоро».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.