“Російські друзі” заробляють на братніх українцях 400% прибутку?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 7.03.2012 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16943

Без накруток російський газ коштує близько 80-90 доларів за тисячу кубометрів, повідомив колишній посол з особливих доручень у питаннях енергетичної безпеки МЗС України В’ячеслав Княжицький.

За його словами, в старих газових російських родовищах, які існували ще за Радянського Союзу, собівартість палива взагалі складала від 2,5 до 7,8 дол. за тисячу кубометрів. Єдине родовище, яке РФ змогла за 20 років ввести в промисловий формат - це Південноросійське, сказав експерт.

"Але ціна видобутку тисячі кубів газу там коштує близько 20 доларів. Якщо порахувати, скільки цей газ коштує у нас. У 2008 році компанія РОЕ зробила оцінку, скільки буде коштувати доставка газу через територію України, або Південним потоком. Через територію України ціна була 42 долара", - зазначив Княжицький.

Тому, підкреслив експерт, якщо взяти чисту ціну російського газу - без накруток, то це буде 80-90 доларів за тисячу куб. м.

Як відомо, на сьогоднішній день з урахуванням Харківської знижки у 100 дол. Україна купує у Росії газ по 416 доларів за тисячу кубів. Без знижки вартість палива складає 516 доларів, що є найвищою ціною у Європі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.