Азаров змінив свою думку на президентську: він з ентузіазмом взявся готувати роздачу “Вітіної тисячі”

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 7.03.2012 19:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16946

Виплата однієї тисячі гривень у вигляді компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР, яку проводив уряд Юлії Тимошенко, була чисто популістським рішенням, яке посилило економічну кризу.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook в кінця грудня 2011 року написав прем’єр-міністр Україна Микола Азаров.

Відповідаючи на запитання читачів, Азаров зазначив, що виплата "Юлиної тисячі" була чисто популістським рішенням. "Але закінчилося це не так, як очікували люди. По-перше, в Україні почалася сильна інфляція й зростання цін ... Вона спробувала вирішити цю проблему ревальвацією гривні, і курс гривні зробила 4,5-4,4 за один долар. Експортери зазнали збитків , імпортери значно збільшили імпорт. І тут вже пішли втрати валютних резервів", - зазначав Азаров.

"Почалася банківська криза й люди не могли отримати свої депозити. В цілому вийшло: хотіли, як краще, а вийшло, як завжди", - підкреслював він.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Президент України Віктор Янукович озвучив нові ініціативи в соціальній сфері. Зокрема, він доручив з 1 червня відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР.

У свою чергу, прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що готовий взятися за реалізацію поставлених Президентом завдань у соціальній політиці.

"Сьогодні ми присутні на історичному засіданні, тому що вперше за 20 років президент поставив такі масштабні й комплексні заходи з соціальної політики держави", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.