Чи довго проіснує уряд проФфесіоналів Азарова?

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 12.03.2012 10:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16952

Третій рік на посаді прем’єр-міністра для Миколи Азарова буде важким.

Щоб залишатися на своїй посаді, він буде змушений забезпечити фінансування обіцянок Віктора Януковича, кажуть в опозиції і не заперечують у пропрезидентській більшості. Утім, якщо у Партії регіонів запевняють, що мірилом ефективності прем’єра стануть результати виборів до Верховної Ради, то опозиціонери вважають, Азаров може бути звільнений у будь який день.

Неспроможність забезпечити мінімальні соціальні стандарти, заявлені Президентом, є одним з найбільших недоліків Кабінету Міністрів Миколи Азарова, заявив Радіо Свобода заступник голови фракції Партії регіонів Валерій Коновалюк. Крім того, нереалізованими залишаються податкова та пенсійна реформи, зазначив депутат. За його словами, «вкрай погано», через корумпованість, працює система соціального страхування.

«Початковий етап скінчився і дуже багато у майбутньому залежатиме від того, наскільки уряд здатен реалізувати додаткові можливості для більш серйозного економічного зростання. Майбутнє нинішнього Кабінету Міністрів залежатиме і від розуміння того, що визначальним фактором оцінки роботи влади, у тому числі й Партії регіонів, є, безумовно, вибори до Верховної Ради, що наближаються», – наголосив Коновалюк.

Основним досягненням уряду Азарова є те, що Україна не перетнула межу дефолту. Тому певна фінансова стабілізація дозволяє збільшувати доходність державного бюджету, а відтак, нарощувати фінансування соціальних видатків, зауважив Валерій Колновалюк.

Азаров відповідатиме за помилки Януковича – Шкіль

Під час розширеного засідання Кабінету Міністрів, Віктор Янукович призначив Миколу Азарова персонально відповідальним за підвищення розмірів соціальних виплат. Утім, уряд упродовж двох років працював під тотальним контролем президента,відзначив у коментарі Радіо Свобода заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шкіль. За його словами, досягнення та провали Миколи Азарова упродовж цього часу цілком залежали від Віктора Януковича.

«Дуже складно відокремити за нинішньої Конституції, зміненої Верховною Радою та Конституційним Судом. Однозначно відповідальність за всі дії Азарова несе Янукович. Янукович не належить до тих людей, які дають можливість припускатися власних помилок таким людям, як Азаров. Це повна його відповідальність. Особистих помилок у Азарова мало і вони менш помітні і менш структуровані, ніж та безмежна кількість прорахунків, яких припустився особисто президент», – наголосив Шкіль.

Утім, саме Микола Азаров може заплатити відставкою за помилки Віктора Януковича, щойно президент відчує, що інший, більш вправний прем’єр-міністр, забезпечить йому прихильність більшої кількості виборців, зауважив Андрій Шкіль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.