Для реалізації нових обіцянок гаранта банально не вистачає грошей

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 12.03.2012 14:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16958

З 16 млрд грн, необхідних на реалізацію соціальних ініціатив президента Віктора Януковича, близько 11 млрд грн вже є, і ще 5 поки не вистачає, заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова.

"На сьогоднішній день за попередніми оцінками Мінфіну, вже є додаткові 10-11 млрд грн, які надходять, насамперед, від перевищення планових показників по ПДВ і за рахунок планового підвищення надходжень від податку на прибуток", - зазначила вона.

Що стосується решти 5 млрд, то ці кошти будуть акумулюватися виключно за рахунок збільшення дохідної частини бюджету.

"Збільшення економічного зростання за результатами першого кварталу дозволить переглянути дохідну, і, відповідно, видаткову частину бюджету", - сказала Акімова.

Як повідомлялось, Президент під час засідання уряду озвучив нові соціальні ініціативи і закликав Кабмін до їх виконання. Він підкреслив, що вимагатиме від уряду послідовного збільшення зарплат працівникам бюджетної сфери, пенсій та виплат при народженні дитини.

Як раніше сказав сам Янукович, фундаментом для покращення добробуту і якості життя громадян країни стало стабільне зростання економіки протягом останніх двох років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.