Голос з небуття

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.12.2006 22:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1696

Колишній президент Леонід Кучма сказав, що не бачить бажання шукати взаєморозуміння з боку представників різних гілок влади в Україні і категорично відкинув можливість своєї участі у політичному житті країни

Відповідаючи на запитання журналістів у понеділок у Києві, в перерві засідання "круглого столу" на тему "Безпека України у геополітичному вимірі", Кучма сказав: "Те, що є сьогодні якісь непорозуміння - сідайте - Президент, прем’єр, Кабінет міністрів, коаліція... - і шукайте компроміс... А сьогодні я не бачу такого бажання".

Коментуючи розбіжності між чинним Президентом Віктором Ющенком, більшістю в парламенті і урядом щодо закону про державний бюджет на 2007 рік, Кучма зазначив: "Небажання йти назустріч один одному приводить до таких казусів, і виходу я сьогодні не бачу". Він також заявив про те, що це питання використовується в політичних цілях.

На думку Кучми, проведення дострокових парламентських виборів в Україні не вирішить проблеми, оскільки розподіл сил у Верховній Раді не зміниться.

"Я категорично проти (проведення дострокових парламентських виборів - Кор.net.) і той, хто за це агітує, він думає тільки про себе, про своє місце у владних структурах", - заявив екс-президент.

Водночас він висловив сумнів щодо того, що Конституційний суд може скасувати політичну реформу. "Конституційний суд - це тільки побажання, юридичної сили сказати, що ця Конституція не діє, а діє стара, немає", - сказав Кучма.

Водночас екс-президент погодився з твердженням про недосконалість політреформи:

"Так, вона може певною мірою недосконала. Це можна поправити через закон, а можна потім спокійно внести певні зміни до Конституції".

Коментуючи на прохання журналістів зовнішню політику України, екс-президент зазначив, що головним пріоритетом є європейська інтеграція.

"Але ми маємо не з протягнутою рукою туди йти, а йти як держава, з відповідними інституціями і розвиненою економікою", - підкреслив Кучма.

Він також висловився категорично проти членства України у Північноатлантичному альянсі: "Ні, я сьогодні категорично проти цього. Я - за широку співпрацю з НАТО".

Екс-президент категорично відкинув можливість своєї участі у політичному житті країни.

"У жодному разі. Я цього наївся", - сказав Кучма. Екс-президент нагадав журналістам про те, "що відбувалося довкола його прізвища".

"Не дай Боже, це пережити ще комусь… усе це було брехнею - до такого політикуму мені повертатися не хочеться. Тим більше, що я бачу, що нічого не змінюється, все лише стає гіршим", - сказав Кучма.

Від “Аратти”: почути голос із політичного небуття (якщо не сказати точніше) насправді екзотично - і не більше. Хоча б тому, що Леонід Данилович, судячи із усього не відчуває дискомфорту від власної совісті, наприклад, за розбазарювання громадської власності чи політичні вбивства. Не гризе його сумління й за стратегічні ГТС України, які із його благословіння, за символічну плату практично віддано Росії, й за адміністративне навішування на ринок України “РосУкрЕнерго”, в якому частину “УКР” презентують дві фізичні особи із, м'яко кажучи, сумнівним бізнесовим минулим. Проте, ми плекаємо надію, що колись, так чи інакше, він все ж таки повідає народу ці історії із свого президенства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.