Британським християнам на роботі заборонять носити хрестик

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2012 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16961

Християнам не варто надягати хрестик або розп’яття на роботу, - говориться в рішенні уряду Великобританії.

У розпорядження The Telegraph потрапив документ, в якому говориться, що носіння хрестиків не є обов’язковою «вимогою» до віруючих християн, у зв’язку з чим роботодавці можуть заборонити їх використання своїм працівникам.

Роботодавці також можуть звільняти співробітників, які будуть наполягати на своєму праві носити хрестик.

Заява кабінету міністрів з’явилася на тлі судового процесу в Європейському суді в Страсбургу, в якому стюардесcа British Airways Надя Евейда і медсестра Ширлі Чаплін намагаються довести факти дискримінації з боку своїх роботодавців, які заборонили їм носити хрестик в робочий час.

The Telegraph зазначає, що право християн на носіння хрестика на роботі захищені 9-й статтею Європейської конвенції з прав людини, де йдеться про загальне право на свободу думки, совісті і релігії.

Рішення уряду консерваторів про заборону християн на право демонструвати символ своєї віри на роботі з`явилося після того, як про свої плани легалізувати одностатеві шлюби заявили лідери Римсько-католицької церкви в Англії. Близько 100 представників Лондонської єпархії підписали відкритий лист, опублікований у 31 січня цього року в британській газеті «Таймс», із закликом повністю легалізувати одностатеві шлюби в церквах Великобританії.

Чи стосується подібна заборона на носіння «зірки Давида», хіджаба та т.п. релігійних атрибутів інших релігій, не повідомляється.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.