У Азарова вирішили створити структуру для євроінтеграції. Чи дезінтеграції...

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.03.2012 22:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16964

Після провалу всіх заходів по приєднанню до цивілізованого світу, уряд планує створити новий державний орган, що відповідатиме за євроінтеграцію.

«Еті клітиє кровосісі так і хотят нас утягнуті в свою Європу»

Про це зазначає газета «КомерсантЪ», пише «Українська правда».

Керівником органа буде Василь Філіпчук, що займає посаду глави департаменту політики й безпеки Міністерства закордонних справ.

В уряді необхідність формування нової структури лобіює перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський.
Хорошковський і Філіпчук знайомі давно, а останнім часом неофіційно співробітничали з питань інформаційної політики першого віце-прем’єра, стверджує один зі співрозмовників видання.
Філіпчук не став коментувати інформацію про можливість його переходу на нову посаду, але підтвердив, що знає про плани створення нового координаційного органа.

Дипломат додав, що він буде сформований на базі існуючого департаменту європейської інтеграції секретаріату Кабінету міністрів.

"Після призначення Валерія Хорошковського першим віце-прем’єром він ініціював збільшення штату департаменту з 13 до 30 осіб. Перший віце-прем’єр звернувся до нас (у МЗС) із проханням допомогти в його укомплектуванні, і цей процес уже почався",- розповів Філіпчук.

Зміна штатного розкладу введена в дію постановою Кабміну N143 від 27 лютого.

"Валерій Хорошковський вирішив, що ця структура повинна мати не тільки технічні функції, але й політичну вагу",- підкреслив співрозмовник.

"Поки департамент буде працювати в секретаріаті Кабміну, але через кілька місяців буде підняте питання про створення окремого органа в системі виконавчої влади. Чисельність штату там буде значно більшою", - додав він.

Відповідно до одного з можливих варіантів, мова йтиме про створення Координаційного бюро європейської інтеграції й міжнародного співробітництва, що курирувало б взаємодію не тільки з Євросоюзом, але й з міжнародними фінансовими організаціями.

Від «Аратти». А особисто у нас склалося враження, що у владних колах або прогресує шизофренія, або домінують подвійні стандарти, або кричуща некомпетентність, або то все вкупі - лише реалізація планів Кремля по політичному банкрутстві на міжнародній арені держави «Україна», - бо всі дії і заяви владних мужів лише збільшують дистанцію між Україною і Європою - починаючи від елементарного дотримання прав людини і закінчуючи суцільною корупцією та непрофесіоналізмом. Ну, справді, куди з такими і ось такими показниками можна прямувати? Тільки в обійми "старшого брата"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.