Сьогодні вночі можна побачити зближення Венери і Юпітеру

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 13.03.2012 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16974

В ніч з 13 на 14 березня жителі Північної півкулі стануть свідками незвичайно близького зближення в небі двох планет, Венери і Юпітеру.

Близько 19:00 за Києвом на вечірньому небі на західній стороні, на висоті приблизно 40 градусів від Землі, можна буде спостерігати дві яскраві "зірки". Для тих, хто буде спостерігати за явищем неозброєним поглядом, відстань між небесними тілами здасться нікчемною, всього 3-4 сантиметри.

За словами співробітника британського Королівського астрономічного товариства Роберта Масі, Венера розташується трохи вище з правого боку і буде яскравіше Юпітера.

Планети вже кілька місяців поступово наближалися один до одної, але 13 березня цей процес досягне піку.

Один з астрономів-аматорів з США Патрік Кулліс на початку березня протягом декількох днів спостерігав за цим процесом і записував його на відео, після чого зробив наочний ролик процесу.

З фізичної точки зору, "зіткнення" двох планет ніякої небезпеки не несе. Обидві планети знаходяться на досить далеків відстані один від одного, щоб надавати відчутний вплив на Землю і один на одну. У той же час сам факт того, що Юпітер і Венера перебувають по одну сторону від Сонця, дає незначний гравітаційний.

Астрологи у свою чергу прокоментували подію. На їхню думку, те, що відбувається небесне злиття покровителів "Кохання" і "Влади" обіцяє світові стабільність і спокій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.