У МЗС стверджують, що євродепутати не знайшли в Україні політв’язнів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.03.2012 20:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16975

У МЗС України заявляють, що європейські парламентарії підтвердили відсутність в Україні політичних ув’язнених.

Про це сьогодні, 13 березня, на брифінгу заявив керівник прес-служби МЗС України Олександр Дикусаров.

Він нагадав, що в Парижі відбулося засідання Бюро та Постійного комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи, в яких взяв участь голова постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ, народний депутат Іван Попеску.

Під час засідання Бюро ПАРЄ 8 березня обговорювалася пропозиція керівника групи Європейської народної партії в ПАРЄ про проведення дебатів з поточних питань на тему погіршення ситуації, що стосується політичних ув’язнених в Україні.

Як заявив Дикусаров, у Бюро ПАРЄ погодилися з аргументацією про недоречність застосування терміна "політичні в’язні" через те, що Рада Європи досі не розробив чітких критеріїв ні розмежування політичної та кримінальної відповідальності, ні визначення самого терміна "політичні в’язні".

Було прийнято рішення про проведення дебатів під іншою назвою - "Погіршення ситуації, що стосується ув’язнених політиків в Україні".

"Таким чином, європейськими парламентарями була підтверджена відсутність в Україні політичних ув’язнених", - вважає Дикусаров.

Як повідомлялося, раніше ПАРЄ закликала Президента України Віктора Януковича розглянути всі можливі засоби, щоб звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко та інших членів колишнього уряду, а також дозволити їм брати участь у майбутніх парламентських виборах. Асамблея також закликає українську владу "швидко змінити ці дві статті (статті Кримінального кодексу, за якими була засуджена Тимошенко) у відповідності зі стандартами Ради Європи та зняти звинувачення з колишніх посадових осіб уряду".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.