Азаров каже, що першими “вітюліну тисячу” отримають найстарші

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.03.2012 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16980

Прем’єр-міністр Україна Микола Азаров доручив не допустити утворення черг при отриманні компенсацій вкладникам Ощадбанку к.СРСР.

"Вчора я поставив завдання, щоб механізм виплат виключав принизливі черги і збирання довідок", - сказав він, відкриваючи засідання уряду в середу.

Прем’єр зазначив, що до кінця поточного року всі, хто раніше не отримав компенсацію, повинні її отримати.

Азаров вважає, що буде справедливо, щоб першими, хто отримає цю компенсацію, були літні люди.

Цікаво, що вперше ініціювала повернення вкладів громадян в Ощадбанку СРСР опонент Януковича на виборах президента в 2010-му році Юлія Тимошенко, коли займала в 2007 році посаду прем’єр-міністра. На 2008 рік уряд Тимошенко обіцяв виплатити близько 20 млрд гривень втрачених внесків.

При цьому, прямими виплатами - 6 млрд, решту - за рахунок боргів. Для здійснення виплат Ощадбанк із 8 січня почав перереєстрацію вкладників Ощадбанку СРСР й інвентаризацію своїх зобов’язань перед ними.

На початку 2008 року вкладникам почали видавати по 1 тис. грн. Виплати здійснювалися відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 9 січня 2008 року. Проте в результаті отримати обіцяні гроші змогли далеко не всі вкладники.

Потім повернення вкладів і зовсім припинилося. Станом на 2 січня 1992 року залишки проіндексованих вкладів склали 124 млрд 190 млн грн, у тому числі 2 млрд 290 млн грн - цінні папери колишнього СРСР.

7 березня Президент Віктор Янукович повернувся до цієї ідеї, заявивши, що з 1 червня і до кінця 2012 року Україна поверне вклади громадян в Ощадбанку СРСР.

Як відомо, цього року в Україні пройдуть парламентські вибори, на яких пропрезидентська коаліція може втратити більшість у Верховній Раді. Трохи раніше Президент Янукович вже обіцяв українцям щедрі соцвиплати, а також доступне житло вже за півроку до виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.