Свідка (чи винуватця) смерті В’ячеслава Чорновола намагалися притиснути до стінки родичі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.03.2012 03:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16986

Родичі покійного В’ячеслава Чорновола, вперше з 1999-го року, змогли поставити запитання Володимиру Куделі - водієві, який спричинив аварію, де загинув лідер Народного руху і кандидат у Президенти Чорновіл.

25 березня від загибелі В’ячеслава Чорновола мине вже 13 років. Фото - Валерій Колосюк.

Куделя визнає себе винним у ДТП, але Чорноволи все одно не вірять йому, повідомляє ТСН.

В обвинуваченого дуже багато прогалин у пам’яті. Він не пам’ятає навіть як після аварії давав розгорнуте інтерв’ю популярній газеті - єдине, що вийшло тоді друком.

Чорноволи стверджують, що Куделя плутається і у своїх свідченнях щодо самої ДТП. Він неодноразово переінакшував свідчення, які до того ж не збігалися зі словами інших свідків.

Тарас Чорновіл припускає, що Куделю змусили взяти на себе цю провину, бо 13 років тому на ньому висіла інша кримінальна справа (про крадіжку зерна), яку згодом закрили.

"Куделя просто як людина, яка опинилася на гачку, бо мала певні звинувачення, які можна було знищити, щоб вони десь пропали. Людина, яка мала взяти на себе відповідальність, маючи гарантії, що покарана не буде", - вважає Тарас Чорновіл.

Сам підсудний такі припущення заперечує. А на запитання, чому він, досвідчений шофер, взявся вночі розвертати на вузькій дорозі КАМАЗ із причепом, усупереч правилам дорожнього руху, відповідає просто: "Можна було розвернутися. Це експеримент потім показав".

Куделя визнав свою провину в ДТП, але кари - від 3 до 15 років тюрми, не отримає. Термін давності за цим злочином сплив. Чорноволи наполягають, що справу слід перекваліфікувати за іншою статтею - теракт проти державного діяча. Хоча за роки слідства прокуратура так і не виявила ознак замовного вбивства.

Тарас Чорновіл розповідав, що за три дні до загадкової смерті генерал Юрій Кравченко обіцяв йому розкрити страшну правду про батька.

"Він підійшов до мене і сказав фразу: Тарас, ти мене звинувачуєш у смерті батька, дасть бог, залишусь живим я тобі все розкажу. Ти за голову візьмешся", - розповів Чорновіл.

25 березня від загибелі В’ячеслава Чорновола мине вже 13 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.