Журналістів, яких побив директор резиденції гаранта, міліція підозрює у нападі на чиновника

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 15.03.2012 13:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16991

МВС звинувачує знімальну групу ТВі у нанесенні тілесних ушкоджень директору резиденції “Залісся”.

Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Дмитро Гнап.

"Нас з оператором Шапарем міліція підозрює не лише в хуліганських діях в резиденції "Залісся". Представник МВС Володимир Гриняк сьогодні заявив, що директор резиденції отримав тілесні ушкодження і через це знаходиться на лікарняному", - розповів він.

"Ну, як ми відгамселили цього дядю, напевне всі бачили. Слава українській міліції! Вона знайшла справжніх небезпечних злочинців", - додав журналіст.

Як повідомлялося раніше, журналісти Дмитро Гнап і оператор Кирило Шапар 28 лютого спробували взяти в директора державної резиденції "Залісся" Віктора Камінецького коментар щодо того, чому не виконується Указ Президента.

За Указом, на території "Залісся" замість закритої президентської бази відпочинку має бути створений відкритий для всіх громадян національний парк.

"Зазначені питання обурили директора державної резиденції і Камінецький напав на журналіста й оператора, намагаючись вихопити камеру. Відбулася фізична сутичка, у результаті якої були пошкоджені камера і мікрофон знімальної групи. Після інциденту директор резиденції залишив місце події", - відзначили в прес-службітелеканалу.

В обласній міліції повідомили, що після одержанні інформації про конфлікт і заяви з цього приводу було проведено опитування як керівництва резиденції, так і знімальної групи з одержанням від неї відповідного відеозапису.

Там також додали, що якщо статус Залісся офіційно не змінений, то дії представників ЗМІ можуть підпасти під ознаки статті Кримінального кодексу - дрібне хуліганство, тому, що якщо цей об’єкт є режимною зоною, журналісти без одержання офіційного дозволу не мали права на нього заходити.

На час розслідування інциденту директора державної резиденції "Залісся" було відсторонено від роботи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.